some_text

Okej det här med skägget..

Kategori: Allmänt

JA. Var ska man börja?
Så nu är esc 2014 över. Och - inte helt förvånande - vann den skäggiga kvinnan från Österike. Jo, lite överaskande ändå tycker jag. Jag trodde inte de skulle få så många röster från de östeuroperiska länderna. Men det var nog bara jag som var lite gammaldags tänkande. 
Men de vann i alla fall. Och nu kommer jag låta jättetråkig och omodern, men jag är faktiskt väldigt besviken. Jag kunde egentligen inte bry mig mindre om detta jävla skägget, men det verkar inte vara så hos andra. Debatten är i full gång, är det att stort steg för männskligeheten i Europa, eller bara lite töntigt? Ja alltså, jag drar mig nog lite mer till det töntiga hållet.
Åh förlåt alla feminister och hbtq-fantaster där ute, men det är lite så... Jag tycker att esc ska handla om musiken, inte om politik. Folk som röstade på bidraget för att låten var bra - vilket typ skulle var 25% av rösterna - tycker jag det är helt fine! Men folk som röstar för ''åh va coolt med en kvinna med skägg'' ''gränsbrytande!'' eller ''nu ska vi fan vissa Ryssland'' blir jag lite smått lack på. Jag känner bara att esc är om musiken, bästa låten ska vinna. En man vill sjunga med på, och känner med. Men inte den som man tycker har bäst politisk åsik. Förlåt, men de två sakerna som verkligen inte ska hänga ihop.
Jag tyckte låten var tråkig, och dåligt förmedlat. Det är min åsikt. Men jag är dock gladare för att denna vann över tex Polen och Norge. Och det är bara musikaliskt.
 
Men alltså all creds till henne för allt hon gör för allas rättigheter på hennes fritid!
 
Vi hörs!